Mijn naam is Roland Bierkens en ik ben al sinds 1995 werkzaam binnen het speciaal basisonderwijs. Door het werken met allerlei aandoeningen en stoornissen op elk niveau, ontwikkel je snel inzichten om je onderwijs flexibel vorm te geven. Het organiseren van passende, zinvolle lessen is mijn passie.

 

Nieuwsgierig naar kennis en effectiviteit heb ik mijn R.T-diploma gehaald, de Master-SEN en nog vele andere, waaronder M.R.T.

 

De sprong naar volwasseneneducatie ontstond vanuit de noodzaak om het schrijfonderwijs op de kaart te houden. Ik heb namelijk een zwak voor schrijven. Gelukkig word ik daarbij nu enorm gesteund door de laatste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens heeft het begeleiden van leerkrachten een enorme vlucht genomen.

 

Het afgelopen jaar is mijn literatuurstudie ('Hoe spel(t) je brein') over spelling in het basisonderwijs afgerond. 

Met medewerking van de Universiteiten van Nijmegen en Utrecht heb ik een handboek spelling geschreven dat, op wetenschappelijke basis, vertelt hoe je het meest effectief spelling kunt geven. Ik hoop hiermee veel leerkrachten te bereiken die,net als ik, kritisch kijken naar hun eigen handelen en zich willen ontwikkelen.

 

'Wie kennis zaait, zal wijsheid oogsten'

 

Ik geloof er heilig in dat als je meer weet over verschillende aspecten, je beter verbanden kunt leggen en dus beter bekwaam bent om te onderwijzen.  Ik hoop nog veel leerkrachten te ontmoeten en hun iets mee te geven; namelijk een zaadje van inspiratie, vol kiemkracht ten gunste van effectief onderwijs.